Ard van der Linden

musicus

Mijn naam is Ard van der Linden en ik ben een echte muziekfanaat!
Ik ben geboren op 23 september 2000 te Sommelsdijk op het eiland Goeree-Overflakkee.  Ik kom uit een gezin van 4 kinderen,  2 jongens en 2 meiden. Samen met mijn broer hebben wij een erfelijke oogaandoening RP, waardoor wij slechtziend zijn. Zelf heb ik hierbij nog het zeldzame syndroom van Aland, waarvoor geen behandeling mogelijk is. De ziekte kenmerkt zich door een sterk verminderde gezichtsscherpte en nachtblindheid.  Ik zie op dit moment nog ongeveer 8% -10% en mijn gezichtsvermogen gaat helaas verder achteruit.  In het dagelijks leven ben ik afhankelijk van mijn hulpmiddelen, w.o. de taststok, een laptop, de Iphone en de Ipad. Tevens ben ik gestart met trainingen ter voorbereiding op het leren van braille.
In 2013 mocht ik het A-diploma halen op de Muziekschool te Middelharnis voor het instrument Bugel.  Een bugel is een koper blaasinstrument dat een belangrijk instrument is in de fanfareorkesten.  Tot 1 januari 2016 zat ik op het opleidingsorkest van sempre crescendo (www.sempremiddelharnis.nl) onder leiding van André Leer. Naast het opleidingsorkest heb ik vanaf januari 2015 ook deelgenomen aan het fanfareorkest van Sempre Crescendo. Dit fanfareorkest van Sempre komt uit in de eerste divisie van de KNFM. Naast het deelnemen aan concertwedstrijden was ook het geven van concerten een belangrijke activiteit. Het fanfareorkest staat onder leiding van dirigent Albert-John Vervorst. Omdat ik hard achteruit ben gegaan met mijn gezichtsvermogen in 2015 moest ik noodzakelijk stoppen met het bespelen van dit instrument. 
Op dit moment concentreer ik me volledig op improviseren op het prachtige instrument orgel. 
Orgel is mijn liefde. Ik speel alles uit mijn hoofd omdat noten lezen helaas niet meer lukt. Het orgel is mijn favoriete instrument. Momenteel volg ik improvisatielessen bij Paul Kieviet op het Leeflang orgel van de PKN te Middelharnis. Als studieorgel speel ik graag op het Flentrop orgel van de Ger.Gemeente Middelharnis.
Ik zou het erg leuk vinden om concerten te gaan geven. Heeft u belangstelling dan kunt u dit per e-mail kenbaar maken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Mobiel 06- 10 09 32 85
 
 
 

Zoeken

Website intro

sound by Jbgmusic